Accueil     Santi Valpolicella Classico Le Caleselle 2014 0,75 ltr.
Santi Valpolicella Classico Le Caleselle 2014 0,75 ltr.

Santi Valpolicella Classico Le Caleselle 2014 0,75  ltr.


Santi Valpolicella Classico Le Caleselle 2014 0,75 ltr.


rood


Rondinella, Molinara en Corvina
Santi wil met 'le Caleselle" een makkelijk drinkbaar, fruitig type wijn in de markt zetten. Echter wel een met het behoud van de typische eigenschappen van de streek. De handgeplukte druiven komen voornamelijk van wijngaarden uit de commune San Pietro di Cariano die rondom het gebouw, genaamd 'Le Caleselle', liggen.
Na de vinificatie en de assemblage verblijft de wijn nog een korte tijd op grote eikenhouten vaten om souplesse en evenwicht in het geheel te brengen.
Le Caleselle heeft een volrode kleur, een geur van (amarena)kersen maar ook wat kruiden en aardse tonen. De smaak is tamelijk strak maar wel vol, met een goede zuurtegraad en zachte tannines zoals het bij Valpolicella hoort.
Een wijn om altijd iets bij te eten, een klein hapje zoals een fijne paté met vers gemaakte toast maar ook een licht vleesgerecht en natuurlijk een rijksmakende pastamaaltijd. Serveer Le Caleselle liever iets koeler, zo’n 16-17 graden en drink hem binnen 4-5 jaar na de oogst.


€ 10.65


Code article: SB0588

  • Info produit

Rondinella, Molinara en Corvina
Santi wil met 'le Caleselle" een makkelijk drinkbaar, fruitig type wijn in de markt zetten. Echter wel een met het behoud van de typische eigenschappen van de streek. De handgeplukte druiven komen voornamelijk van wijngaarden uit de commune San Pietro di Cariano die rondom het gebouw, genaamd 'Le Caleselle', liggen.
Na de vinificatie en de assemblage verblijft de wijn nog een korte tijd op grote eikenhouten vaten om souplesse en evenwicht in het geheel te brengen.
Le Caleselle heeft een volrode kleur, een geur van (amarena)kersen maar ook wat kruiden en aardse tonen. De smaak is tamelijk strak maar wel vol, met een goede zuurtegraad en zachte tannines zoals het bij Valpolicella hoort.
Een wijn om altijd iets bij te eten, een klein hapje zoals een fijne paté met vers gemaakte toast maar ook een licht vleesgerecht en natuurlijk een rijksmakende pastamaaltijd. Serveer Le Caleselle liever iets koeler, zo’n 16-17 graden en drink hem binnen 4-5 jaar na de oogst.