Accueil     Santi Bianco di Custoza I Frari DOC 2010 0,75 ltr.
Santi Bianco di Custoza I Frari DOC 2010 0,75 ltr.

Santi Bianco di Custoza I Frari DOC 2010 0,75  ltr.


Santi Bianco di Custoza I Frari DOC 2010 0,75 ltr.


wit, droog


Van de ten zuidoosten van het Gardameer gelegen wijngaarden komen de druiven die voor de D.O.C. Bianco di Custoza gebruikt mogen worden. Santi selecteert er wijngaarden in de zonovergoten heuvels van Sona die doorgaans zuidwest gepositioneerd zijn. Voor de productie van Bianco di Custoza mogen verschillende druivensoorten gebruikt worden, de reden dat men in dit gebied veel verschillen in kwaliteit en smaken tegen kan komen. Variërend per oogstjaar vormen Trebbiano (30%) en Garganega (20%) de basis van I Frari. De druiven worden direct geperst, de most wordt snel vergist op een lage temperatuur om het fruit te behouden en oxidatie te voorkomen. Door toevoeging van druivensoorten zoals: Tocai Friulano, Bianca Fernanda (Cortese) en Riesling wordt de wijn complexer en breder van smaak. De most van deze druiven wordt langzamer vergist om meer rijkdom te verkrijgen. Het is bovendien tamelijk bijzonder dat een deel van de wijn een malolactische (2e) gisting ondergaat. Daarmee verlaagt men de zuurgraad, verrijkt men het bouquet en wordt de wijn ronder.


€ 7.95


Code article: SB0590

  • Info produit

Van de ten zuidoosten van het Gardameer gelegen wijngaarden komen de druiven die voor de D.O.C. Bianco di Custoza gebruikt mogen worden. Santi selecteert er wijngaarden in de zonovergoten heuvels van Sona die doorgaans zuidwest gepositioneerd zijn. Voor de productie van Bianco di Custoza mogen verschillende druivensoorten gebruikt worden, de reden dat men in dit gebied veel verschillen in kwaliteit en smaken tegen kan komen. Variërend per oogstjaar vormen Trebbiano (30%) en Garganega (20%) de basis van I Frari. De druiven worden direct geperst, de most wordt snel vergist op een lage temperatuur om het fruit te behouden en oxidatie te voorkomen. Door toevoeging van druivensoorten zoals: Tocai Friulano, Bianca Fernanda (Cortese) en Riesling wordt de wijn complexer en breder van smaak. De most van deze druiven wordt langzamer vergist om meer rijkdom te verkrijgen. Het is bovendien tamelijk bijzonder dat een deel van de wijn een malolactische (2e) gisting ondergaat. Daarmee verlaagt men de zuurgraad, verrijkt men het bouquet en wordt de wijn ronder.