Home     Ruliano Culatello di Zibello DOP +/- 4,00 kg st./pcs
Ruliano Culatello di Zibello DOP +/- 4,00 kg st./pcs

Ruliano Culatello di Zibello DOP +/- 4,00 kg  st./pcs


Ruliano Culatello di Zibello DOP +/- 4,00 kg st./pcs


typisch product uit Parma


Uit de ham wordt het aller malste gedeelte uit de bovenbil gesneden. Eerst wordt er langdurig gezouten en vervolgens gemarineerd met Fortana wijn en knoflook. De ham wordt in een varkensblaas te drogen gehangen in het speciale microklimaat van Zibello wat alleen langs de rivier Po voorkomt. De mist afkomstig van de rivier vult de kelders waar de hammen te drogen worden gehangen. Op de vloeren van de kelders worden de restanten van de wijnpers uitgestrooid (schilletjes en pitjes). De mist in combinatie met de schilletjes en pitjes wekt een 'edele' schimmelcultuur op. Deze schimmel vormt zich aan de buitenkant van de blaas en wordt vervolgens weer afgeborsteld. De schimmelcultuur bouwt zich weer op en wordt weer afgeborsteld. Hierdoor ontwikkeld zich een diepe complexe smaak. De rijping kan oplopen tot wel 30 maanden. Alleen de gecertificeerde hammen (D.O.P.) garanderen rijping in de varkensblaas en in het microklimaat van Zibello (Emilia-Romagna). Er is inmiddels ook een zeer kleine productie van het zwarte varken ( Nera Parmigiana) waarvan ook Culatello gemaakt wordt. Dit is een authentiek Italiaans ras en dus anders dan het beroemde Iberico varken. De smaak van het zwarte varken is nog dieper en complexer.


117,60 €/kg


Artikelcode: SAL0045

  • Productinformatie

Uit de ham wordt het aller malste gedeelte uit de bovenbil gesneden. Eerst wordt er langdurig gezouten en vervolgens gemarineerd met Fortana wijn en knoflook. De ham wordt in een varkensblaas te drogen gehangen in het speciale microklimaat van Zibello wat alleen langs de rivier Po voorkomt. De mist afkomstig van de rivier vult de kelders waar de hammen te drogen worden gehangen. Op de vloeren van de kelders worden de restanten van de wijnpers uitgestrooid (schilletjes en pitjes). De mist in combinatie met de schilletjes en pitjes wekt een 'edele' schimmelcultuur op. Deze schimmel vormt zich aan de buitenkant van de blaas en wordt vervolgens weer afgeborsteld. De schimmelcultuur bouwt zich weer op en wordt weer afgeborsteld. Hierdoor ontwikkeld zich een diepe complexe smaak. De rijping kan oplopen tot wel 30 maanden. Alleen de gecertificeerde hammen (D.O.P.) garanderen rijping in de varkensblaas en in het microklimaat van Zibello (Emilia-Romagna). Er is inmiddels ook een zeer kleine productie van het zwarte varken ( Nera Parmigiana) waarvan ook Culatello gemaakt wordt. Dit is een authentiek Italiaans ras en dus anders dan het beroemde Iberico varken. De smaak van het zwarte varken is nog dieper en complexer.