Home     Giusti Condimento Saba 0,25 ltr.
Giusti Condimento Saba 0,25 ltr.

Giusti Condimento Saba 0,25  ltr.


Giusti Condimento Saba 0,25 ltr.



Saba is prachtig natuurproduct, gemaakt van puur druivenmost. Er wordt dus geen wijnazijn toegevoegd. Het is een stroperige en fruitige zoetmaker die perfect past bij vlees, salades, kazen, yoghurt, maar ook als basis voor allerlei marinades.

Saba wordt wel gezien als de eerste balsamico azijn in de geschiedenis. Het stamt uit de Romeinse en Egyptische tijd (ongeveer rond 1000 na Christus) en is één van de eerste producten gemaakt van druivenmost. Oorspronkelijk werd Saba gemaakt van Trebbiano en Lambrusco druiven, maar tegenwoordig ook van andere druivensoorten uit de regio van Modena. De druiven worden gekookt totdat de vloeistof dik genoeg is en het volume is teruggebracht tot minder dan 50%. Vroeger werd Saba voornamelijk gebruikt voor het zoeten van nagenoeg alles. Het werd onder andere gebruikt bij gedroogd en gekookt vlees, wild gevogelte en wild, graangerechten en als zoetstof voor andere dranken. Ook toen al werd het al gezien als een product van hoge waarde, getuige het feit dat het vaak als geschenk diende in adellijke kringen.


€ 7.25

Op voorraad na bestelling / En stock après commande
Aantal per volledige doos: 12



Artikelcode: SB1403

  • Productinformatie

Saba is prachtig natuurproduct, gemaakt van puur druivenmost. Er wordt dus geen wijnazijn toegevoegd. Het is een stroperige en fruitige zoetmaker die perfect past bij vlees, salades, kazen, yoghurt, maar ook als basis voor allerlei marinades.

Saba wordt wel gezien als de eerste balsamico azijn in de geschiedenis. Het stamt uit de Romeinse en Egyptische tijd (ongeveer rond 1000 na Christus) en is één van de eerste producten gemaakt van druivenmost. Oorspronkelijk werd Saba gemaakt van Trebbiano en Lambrusco druiven, maar tegenwoordig ook van andere druivensoorten uit de regio van Modena. De druiven worden gekookt totdat de vloeistof dik genoeg is en het volume is teruggebracht tot minder dan 50%. Vroeger werd Saba voornamelijk gebruikt voor het zoeten van nagenoeg alles. Het werd onder andere gebruikt bij gedroogd en gekookt vlees, wild gevogelte en wild, graangerechten en als zoetstof voor andere dranken. Ook toen al werd het al gezien als een product van hoge waarde, getuige het feit dat het vaak als geschenk diende in adellijke kringen.