Accueil     Averna Amaro 32% 1,00 ltr.
Averna Amaro 32% 1,00 ltr.

Averna Amaro 32% 1,00  ltr.


Averna Amaro 32% 1,00 ltr.


digestief, amaro


Toen Salvatore Averna in 1868 besloot om op Sicilië de firma Fratelli Averna op te richten, wist hij dat hij een ijzersterke troef in handen had: een authentiek kloosterrecept voor een klassieke kruidenlikeur, in het Italiaans 'Amaro'. De kapucijner monnik Fra Firolamo uit het nabij gelegen klooster Santo Spirito had hem dit recept op een perkamentrol in het diepste geheim toevertrouwd. Sommige geheimen verklap je niet. En dus is nog steeds niet bekend hoe de Averna Amaro precies wordt gemaakt. Toch kunnen we een tipje van de sluier oplichten.
Averna wordt gemaakt van maar liefst 60 verschillende, zorgvuldig geselecteerde kruiden. Deze worden in een laboratorium onderzocht, gewogen, gemengd en vervolgens in vijzels fijngemalen. Dit mengsel laat men gedurende 12 uur op alcohol trekken. Uit dit kruiden-alcoholmengsel wordt aansluitend het zogenaamde 'infuso' gewonnen. Na diverse filteringen ontstaat een heldere vloeistof, waaraan gebrande suiker wordt toegevoegd. Het resultaat laat men tenslotte enige tijd in houten vaten rijpen. Sinds 1868 zijn receptuur, rijping en dus ook de smaak van Averna ongewijzigd gebleven. En net als toen komen er geen extracten en aroma's aan te pas. Mede hierdoor is deze natuurzuivere kruidenlikeur een enorm succes, zowel binnen als buiten Italië.


€ 28.90

Op voorraad na bestelling / En stock après commande



Code article: SB1362

  • Info produit

Toen Salvatore Averna in 1868 besloot om op Sicilië de firma Fratelli Averna op te richten, wist hij dat hij een ijzersterke troef in handen had: een authentiek kloosterrecept voor een klassieke kruidenlikeur, in het Italiaans 'Amaro'. De kapucijner monnik Fra Firolamo uit het nabij gelegen klooster Santo Spirito had hem dit recept op een perkamentrol in het diepste geheim toevertrouwd. Sommige geheimen verklap je niet. En dus is nog steeds niet bekend hoe de Averna Amaro precies wordt gemaakt. Toch kunnen we een tipje van de sluier oplichten.
Averna wordt gemaakt van maar liefst 60 verschillende, zorgvuldig geselecteerde kruiden. Deze worden in een laboratorium onderzocht, gewogen, gemengd en vervolgens in vijzels fijngemalen. Dit mengsel laat men gedurende 12 uur op alcohol trekken. Uit dit kruiden-alcoholmengsel wordt aansluitend het zogenaamde 'infuso' gewonnen. Na diverse filteringen ontstaat een heldere vloeistof, waaraan gebrande suiker wordt toegevoegd. Het resultaat laat men tenslotte enige tijd in houten vaten rijpen. Sinds 1868 zijn receptuur, rijping en dus ook de smaak van Averna ongewijzigd gebleven. En net als toen komen er geen extracten en aroma's aan te pas. Mede hierdoor is deze natuurzuivere kruidenlikeur een enorm succes, zowel binnen als buiten Italië.